Ga naar hoofdinhoud

Medium Tour Gelderland voor Jur Vrieling

Jur Vrieling met Zypern III Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlanders waren op eigen bodem aan zet op Outdoor Gelderland. De finale van de Medium Tour was een kolfje naar de hand van Jur Vrieling en Zypern III (v. Casall). Met ook nog Willem Greve op de derde plaats en nog twee landgenoten in de top-10, kleurde de eindrangschikking heel oranje. Op het einde van de barrage maakte Maud Roosendaal nog een akelige val. Haar paard El Divo (v. Lord Sandro) moest van het terrein gevoerd worden met de ambulance.

Over 1.45m waren er maar liefst 21 combinaties die de lei schoon konden houden. Dat beloofde veel voor de barrage en tegen de klok is Jur Vrieling altijd een man om rekening mee te houden. Met Zypern III was hij liefst anderhalve seconde sneller dan Simone Blum en Con Touch S (v. Con Cento). Nog zo’n snelheidsduivel op de derde plaats, namelijk Willem Greve en Zypria S (v. Canturo) die de goede lijn van CHIO Rotterdam doortrokken. Zowel Con Touch S als Zypria S zijn gefokt door de Duitse topfokker Julius-Peter Sinnack uit de lijn van het Olympiadepaard Classic Touch.

Nog meer Nederlanders

Ook de rest van de top tien werd bevolkt door mooie namen. Julia Houtzager-Kayser sprong met Elke Maria M (v. Cornet Obolensky) naar de vijfde plaats, vlak voor Michel Hendrix en Elco Van Hof Ter Naillen (v. Elvis Ter Putte). Ook Thom De Coff haalde met de KWPN’er Emmerson (v. Cicero Z Van Paemel) nog net de top tien.

Val Maud Roosendaal

Een stevige tuimelperte van Maud Roosendaal en El Divo schrok het publiek nog even op. El Divo kon niet op eigen kracht de piste verlaten en de ambulance moest er aan te pas komen. Zodra er meer nieuws is, zal dit bericht aangevuld worden.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook