Ga naar hoofdinhoud

Mooie opsteker voor Kelly Jochems in Midden Tour finale

Kelly Jochems met Egwel. Foto: Equitext.

“Ik had zelf niet gedacht dat ik vanavond bij de top drie zou eindigen”, vertelt Kelly Jochems na afloop van de Midden Tour finale in Kronenberg. “Maar het is absoluut een mooie opsteker”. In de 1.40m proef moest de Achtmaalse amazone slechts twee Brazilianen voor zich dulden. Thiago Ribas da Costa ging er vandoor met de winst, terwijl Joao Victor Castro sportief bezit nam van de tweede plaats.

Als een van de eerste starters in de veertienkoppige barrage sprong de in Ysselsteyn woonachtige Da Costa met de achtjarige Kassandra Van ’T Heike (v. Epleaser Van ’T Heike) naar een genadeloos vlugge tijd van 31 seconden rond. Pogingen van onder andere Boy-Adrian van Gelderen, Leon Thijssen en dochter Mel stranden met vier strafpunten op het scorebord. Namens Nederland deed Kelly Jochems de meest succesvolle inspanning om de Braziliaan voorbij te snellen.

Goede ruil

Met KWPN’er Egwel (v. Singapore) liet de zus van Kevin Jochems een knap staaltje stuurmanskunst zien. “Dit is een groot paard en hij kan soms wat kijkerig zijn, maar vandaag heeft hij super gelopen. Egwel is momenteel mijn eerste paard, maar vandaag heb ik geruild met mijn tweede paard, Flying Jackie. Zij was gister in de GP-kwalificatie foutloos, met enkel een tijdsoverschrijding, en loopt daarom morgen in de Grote Prijs. Die ruil heeft goed uitgepakt”, aldus de young rider die met de grote schimmel een tijd van 32.50 klokte.

Nooit meer te laat

De twee na laatste starter, Joao Victor Castro, wist met Chippendale-ruin Chippo Z elfhonderdste van een seconde rapper als Jochems te finishen in 32.39. Maar kwam ondanks een scherpe ronde niet in de buurt van de tijd van zijn landgenoot. Da Costa verdiende met zijn rit een Longines horloge, aangeboden door Horse Service International. “Nu kom je nooit meer te laat”, grapt Da Costa’s buurvrouw. Waarop de Braziliaan lacht en zegt: “Ik was in ieder geval op tijd met Kassandra, door haar als vierjarige te kopen”.

Voor alle uitslagen, klik hier. 

Bron: persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook