Ga naar hoofdinhoud

Nathalie Heusinkveld wint dekking van Farmer in B-springen

Met het oog op de breedtesport organiseerde Paardensportcentrum Lichtenvoorde  in Vragender vandaag een rubriek B-springen, waarbij elke deelnemer van commentaar werd voorzien door oud-internationaal springruiter Henk Punt uit Amersfoort. Nathalie Heusinkveld reed de winnende barragerit en won niet alleen een nieuwe deken, maar ook een dekking van de KWPN-hengst Farmer (Voltaire x Amor) die vlak voor de rubriek beschikbaar werd gesteld door het jurylid.

Henk Punt had nog niet eerder ruiters van een toelichting voorzien, maar pakte deze taak zeer goed op en maakte het ook voor het publiek interessant. Hij tipte de minpunten aan, waardeerde de mooie momenten en gaf positieve feedback en adviezen waar de deelnemers wat mee konden. 22 van de 42 ruiters sprongen het parcours, ontworpen door Marinus Vos, foutloos en kwamen voor de barrage terug waarin ze nogmaals beoordeeld werden. .

Enkele favorieten vielen in de barrage terug in het klassement door een springfout of door de wijze van rijden, maar Nathalie Heusinkveld deed er nog een schepje bovenop met de zesjarige Clair B (v. Solitair) die zeer harmonieus gereden werd en steeds mooi passend bij de sprong werd gebracht. Ze scoorde 87 stijlpunten. Knap tweede werd Maureen Keurntjes met de mooi in balans gereden Wedgwood (v. Rash R) met 84,5 stijlpunten en derde werd de keurig zittende Richelle Gaalman op de al 19-jarige Maybe (v. Nurzeus) met 82,5 punten. De topvijf werd gecompleteerd door internationaal eventingamazone Merel Blom met Enrico en de handige amazone Anouk Lam met Donnatella (v. Pierrot).

Bron: PSC Lichtenvoorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.