Ga naar hoofdinhoud

Schröder pakt GP Wierden met Debalia: ‘Er zit zeker nog meer in’

Gerco Schröder met Glocks Debalia - Foto: FotoTrailer

Gerco Schröder pakte vandaag de afsluitende tweesterrenwedstrijd van het CSI in Wierden. Met de negenjarige Glock's Debalia (v Numero Uno) was hij in de barrage de snelste in 42,20 seconden. “Er zit zeker nog wat meer in”, vertelt Schröder over de snelle merrie, die in Wierden haar eerste tweesterren Grote Prijs liep. Ook de tweede prijs bleef in eigen land; Vincent Geerink reed Beaumont (v Vermont) foutloos naar 42,47.

Derde werd de Duitse Katrin Eckermann met Dalien Swally RP (v Indoctro) in 42,90 seconden. Ook de vierde plaats was voor een KWPN’er; Universo (v Celano) snelde onder het zadel van Maud Roosendaal naar 42,96.

Hoosbuien

Na stralend mooi weer zette een hoosbui net voor aanvang van de Grote Prijs de piste volledig blank en werd de aftrap uitgesteld met drie kwartier. Ondertussen werd het parcours aangepast. “De oxers minder breed en de snelheid veranderd. De ruiters mochten er tien seconden langer over doen dan op een droge bodem. We wilden geen ongelukken en die zijn ook niet gebeurd”, vertelt parcoursbouwer Marinus Vos. “Ik had nog wel een half uur willen wachten met de Grote Prijs, tot de bodem zich hersteld had maar de ruiters wilden van start.”

Maud Roosendaal: ‘Nog nooit zo hard gereden’

In het begin van de rubriek speelden de bodem sommige paarden nog parten, maar vervolgens regende het nulrondes. Achttien kwamen er terug voor de barrage. “Ik heb nog nooit zo hard gereden”, vertelt Maud Roosendaal die als eerste foutloos bleef en vierde zou worden. Haar 16-jarige Universo (v. Celano) kwam op het NK geblesseerd uit de baan en liep dit weekend pas weer zijn eerste concours.

Dankzij de efficiëntere sprongen van Beaumont dook Vincent Geerink net onder haar tijd, maar zag deze verbeterd worden door Gerco Schröder op de negenjarige Glock’s Debalia. De pogingen van Michael Greeve en Willem Greve waren goed voor snellere tijden, maar wel met een foutje. Knap vijfde werd Kevin Jochems, die vorig jaar oktober na een val op de intensive care belandde met gebroken heup, been en knie.

Autosleutels inleveren

Gerco Schröder won een Ford Fiësta maar moest de autosleutels meteen inleveren aan zijn zoontje Thomas. “Altijd mooi om een auto te winnen. Glock’s Debalia liep vandaag haar eerste tweesterren Grote Prijs, dus ik ben blij met het verloop. Het is een paard met goede kwaliteiten. Ze heeft al een aantal goede resultaten behaald. Begin dit seizoen heb ik haar in Oliva al een paar keer op snelheid gereden, maar toen was de communicatie nog niet goed genoeg. De barrage liep nu zoals gepland. De finetuning was er”, vertelt Gerco Schröder. Debalia kwam als vijfjarige in bezit van de BWG Stables en Jeroen Dubbeldam en werd een jaar later overgenomen door Gerco’s sponsors Gaston en Kathrin Glock.

Volgende week naar Cannes

“Volgende week neem ik haar mee naar Cannes als tweede paard. Dat hing er vanaf hoe ze het hier zou doen. Ik ben blij dat ik hier van start ben gegaan. Het is hier mooi om te rijden en ze doen hier alles aan om elk jaar te verbeteren. Als het zo uitkomt ben ik er graag bij. We gebruiken vaak een tweesterrenconcours om de paarden te scholen, maar als het op de Grote Prijs aankomt dan komt de sportgeest naar boven. Maar ook dat moeten ze leren, snelle rondes lopen.”

Foutloos

Kevin Jochems met Zanzibar (v Stolzenberg), Sjaak Sleiderink met Dimitri (v Up To Date) en de Brit Nigel Coupe met Jubilee III (v Wolkentanz) waren ook foutloos in de barrage en eindigden op respectievelijk de vijfde, zesde en zevende plaats.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl/Outdoor Wierden

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook