Ga naar hoofdinhoud

Aniek Diks: ‘Winston Jumper is perfect, op zijn leeftijd na’

Aniek Diks met Winston Jumper R. Foto: Eva van den Adel

Op de openingsdag van de drieweekse Spring Tour in De Peelbergen was Aniek Diks met Winston Jumper R de beste Nederlandse combinatie in de GP-kwalificatie over 1.40m. De Brabantse verwees Iers topruiter Bertram Allen met Canto-merrie Calafrieda naar de derde plaats, maar moest in Allens landgenoot Alexander Butler haar meerdere erkennen.

Butler stuurde de Frans gefokte Quaprice Bois Margot-ruin Umours Batilly bijna een seconde rapper rond op de grote graspiste in Kronenberg. Zonder oog op de winst, was Diks alsnog meer dan tevreden over haar ronde. “Ik vond dat er voor een openingsdag best een flinke proef stond. Ik had voor dit eerste outdoor CSI niet eerder dit jaar buiten gesprongen, maar met dit paard weet ik in de eerste minuut dat ik erop zit vaak al of het ‘m gaat worden of niet”.

Perfect

“Winston is op dit moment mijn meest winnende paard. Als ik hem in zijn waarde laat, wat wil zeggen dat ik hem niet teveel controle opleg qua tempo, en hij springt foutloos dan zitten we er vaak vooraan bij. Hij heeft zo’n grote galop, dat ik er zelden plat op hoef voor de winst”. De AES-goedgekeurde hengst is volgens Diks niet perse haar beste paard. Die titel behoort aan de negenjarige Diarado-merrie Fiarabo. “Winston Jumper is eigenlijk perfect qua formaat en bloed. Fiarabo is ook aan de maat, maar net iets heter. Toch hoop ik dat zij op een gegeven moment de kar kan gaan trekken, want met zijn zestien jaar oud trekt Winston aan het kortste eind”.

Medium Tour

In de Medium Tour over 1.40m die ’s morgens verreden werd stonden de stalruiters van Ger Poels en Loewie Joppen vooraan. Deen Martin Dinesen Neergaard sprong met Chacco-Blue-nakomeling Chaccolino naar de winst. Met Portugees Rodrigo Almeida en Isolde van de Heffinck (Contact van de Heffinck) in zijn kielzog. De beste Nederlandse combinatie in deze rubriek was Lars Kersten. Met Torino-telg H-Cassino finishte de Limburger in de derde tijd.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook