Ga naar hoofdinhoud

Bart Bles door Iraanse paspoortstempel onverhoopt niet in Miami

Exclusief
Bart Bles met Israel v/d Dennehoeve Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Bart Bles beleeft zijn eerste seizoen in de Global Champions Tour en zette afgelopen weekend fraaie resultaten neer in Mexico. Vervolgens zou hij doorvliegen naar Miami maar een Iraanse stempel in zijn paspoort zette daar een streep doorheen. In plaats van in Miami is Bles nu terug in Nederland. Zijn paarden Gin D (v. Clinton) en Israel v/d Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) worden zondag naar Nederland teruggevlogen.

“Jammer maar dit kan gebeuren”, zegt Bart Bles nuchter die vanuit Mexico zou doorvliegen naar Miami. Dat kon niet doorgaan vanwege een Iraanse stempel in zijn paspoort. “Ik heb daar vorig jaar een tweesterren CSI gesprongen en Amerika laat bepaalde stempels in het paspoort niet toe, waaronder van Iran. Daar heb ik geen rekening mee gehouden.”

Nee is nee

Bles kreeg in Mexico te horen dat hij geen toegang zou krijgen tot de VS. “Ik heb alles geprobeerd en laten zien dat ik voor een concours in Iran was en dat mijn reden om naar Amerika te gaan ook een concours was. Maar als het eenmaal nee is, is het nee. Ik had kunnen proberen om toch te vliegen maar dan was ik in Amerika teruggestuurd. ‘You can fly back sir’ en dat was helemaal een klap geweest. Zover heb ik het niet laten komen, dat heeft geen zin.”

Amerikaanse ambassade

Inmiddels heeft Bles contact gehad met de Amerikaanse ambassade in Amsterdam. “Ik wacht nu op een datum voor een afspraak. Dat wordt dan een interview en daarna wordt alles nagetrokken. Al met al kan dat wel een tijdje gaan duren. Achteraf hoorde in dat meerdere mensen dezelfde situatie hebben meegemaakt en ik hoop dat ik een visum krijg voor als ik een volgende keer in Amerika wil rijden.”

Niet zo spannend

Bles kijkt positief vooruit en het GCL-team Hamburg Giants is ondanks het ontbreken van de Nederlander vertegenwoordigt in Miami. “Simon Delestre en Mathilda Karlsson springen voor het team, dat kan gewoon doorgaan. Voor mij betekent het individueel een wedstrijd minder maar dat valt misschien nog te compenseren. Helaas kan ik niet rijden maar verder is het eigenlijk niet zo spannend. Ik kijk gewoon vooruit en er komen nog zat concoursen”, zegt Bles die als volgende wedstrijd Shanghai op zijn planning heeft staan.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook