Ga naar hoofdinhoud

Emerald en Comme Il Faut leveren Belgische kampioenen jonge springpaarden

(c) Studio Temps de Pose.

Afgelopen week kwamen meer dan 150 combinaties de grote piste van Gesves binnen gereden voor het Belgisch kampioenschap jonge springpaarden. Het kampioenschap werd gehouden voor 4,5 en 6 jarigen. Elke leeftijdsklasse kreeg een basisparcours voorgeschoteld gevolgd door een barrage voor de foutloze combinaties. Bij de vijfjarigen leverde Emerald de kampioen en Comme Il Faut tekende voor de zesjarige kampioen.

Bij de vierjarigen werkt het kampioenschap iets anders. De jonge paarden staan nog aan het begin van hun sportcarrière en hoeven daarom niet te strijden tegen de klok. Alle foutloze combinaties in de barrage werden ‘Elite’. Dit waren er in totaal 13. Van deze 13 paarden waren maar liefst 12 Belgische: vijf ingeschreven bij het BWP en zeven bij Zangersheide.

Ely des Rosiers Z wint kampioenschap vijfjarigen

Bij het kampioenschap voor 5-jarigen mochten zeven paarden terugkomen voor de barrage. Hier wist de bij het Zangersheide goedgekeurde hengst Ely des Rosiers Z (v. Emerald) onder het zadel van Nathan Budd te winnen. Clan de Nyze Z (v. Comme il faut), bereden door Jens Nijs, tekende voor het zilver gevolgd door Roxette v’t Rechteind (v. Aganix du Seigneur) met Marnick Spits.

(c) Studio Temps de Pose.

Quito de Mariposa tekent voor kampioenschap zesjarigen

Zelfde scenario bij de 6-jarigen, waar 14 paarden mee sprongen in de barrage. Vijf onder hen wisten ook deze foutloos af te werken, met de overwinning voor Quito de Mariposa (v. Comme il faut) onder de zadel van Virginie Thonon. CSI van de Withoeve Z (v. Comilfo Plus) bereden door Mike Van Haudt tekende ditmaal voor het zilver en Kannan Dry Db (v. Kannan) met Odile Gierech won het brons.

(c) Studio Temps de Pose.

Bron: persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook