Ga naar hoofdinhoud

Achttienjarige Lucy Deslauriers viert come back met overwinning

Lucy Deslauriers met Hester Foto Sportfot
De achttienjarige Lucy Deslauriers was nog maar net terug in het zadel toen ze gisteren de Challenge Cup in Wellington wist te winnen. De jonge Amerikaanse stond twee maanden aan de kant door een schouder en hand blessure. Op haar BWP'er Hester versloeg Deslauriers de Ierse snelheidsspecialisten Darragh Kenny en Shane Sweetnam, ze bleef als enige onder de 35 seconden.

Maar liefst 27 paarden liepen foutloos over het 1,50m parcours van Guilherme Jorge. 22 combinaties keerden terug voor de barrage. In de tweede helft van de wedstrijd sloeg Lucy Deslauriers toe met de dertienjarige Hester, een zoon van Wandor van de Mispelaere. Ze finishte in 34,70 seconden en snoepte een halve seconde af van Darragh Kenny tijd die op dat moment met Babalou 41 (v. Balou du Rouet) aan de leiding ging.

Twee keer Chacco-Blue

Ook Shane Sweetnam kon daar geen verandering meer in aanbrengen en werd in 35,71 seconden derde met Chaqui Z (v. Chacco-Blue). Op drie honderdste gevolgd door Alex Granato met Carlchen W, ook een zoon van Chacco-Blue.

Eerste grote zege

Nog maar net terug in de piste na een schouderblessure en operatie aan haar hand boekte Lucy Deslauriers de eerste grote zege in haar carrière. Hester is haar toppaard, zo won met hem onder meer het Amerikaanse kampioenschap bij de Young Riders in 2015. Lucy traint met haar vader Mario Deslauriers, voormalige wereldbekerwinnaar en tweemaal lid van het Canadese Olympische team. maar de amazone wordt ook begeleid door McLain Ward.

Kijk hier naar de winnende rit.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht WEF Wellington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.