Ga naar hoofdinhoud

Adrienne Sternlicht sluit dag af met winst, Doron Kuipers derde

Doron Kuipers, hier met Charley Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De winst in de tweefasen rubriek over 1,45m in het Kralingse Bos was donderdagavond voor Adrienne Sternlicht met Fantast. De Amerikaanse amazone was bijna anderhalve seconde sneller dan de nummer twee, Niklaus Rutschi. De Zwitserse ruiter bleef op zijn beurt maar net voor Doron Kuipers op deze eerste avond van het CHIO Rotterdam.

Sternlicht en de dertienjarige Toulon-zoon kwamen in Rotterdam voor het eerst gezamenlijk aan de start en zetten met 28,59 seconden op de klok veruit de snelste foutloze tijd neer in deze 5*-rubriek.

Top drie

Rutschi klokte met Carassina (v. Colman) de tweede snelste tijd en was met 30,03 seconden op de klok net iets meer dan een tiende seconde sneller dan Kuipers met Charley. De Calido I-zoon galoppeerde over de eindstreep in 30,15 seconden.

Van Asten en Jochems

Leopold van Asten pakte met VDL Groep Elexia (v. Calvaro Z) ook een top 5-klassering in deze rubriek. Het duo kwam in 30,87 seconden aan de finish en mocht zich achter Thierry Rozier met Star (v. Singulord Joter) opstellen. Het Franse duo werd vierde met hun tijd van 30,37 seconden. Van Asten werd gevolgd door Kevin Jochems met de Canturano-dochter Evita, die zesde werd.

 

Uitslag

Klik hier voor de overzichtspagina van het CHIO Rotterdam

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook