Ga naar hoofdinhoud

Al 2 miljoen in SFN II

Jeroen Dubbeldam met Zenith. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

SFN Zenith N.O.P. (v. Rash R) zou volgens schattingen wel 4 tot 5 miljoen kunnen opbrengen. Dat bedrag werd bij lange na niet gehaald. Om geen verlies te maken had SFN een opbrengst van ruim 2 miljoen nodig. Dat was extra van belang, want de inschrijving op een tweede, AIFM-goedgekeurd springpaardenfonds is al van start. Beleggers hebben al 2 miljoen toegezegd, schrijft FD.nl.

Het hoogste bod voor Zenith was 850.000 euro en de totale opbrengst 1.925.000 euro.

SFN president-commissaris Floris Deckers op FD.nl: “We hopen op 3 tot 5 miljoen. Meer moet het niet worden, want de ervaring van het eerste fonds is dat we niet de capaciteit hebben om veel meer dan 8 tot 10 paarden op te leiden.”

Wel een tegenvaller

Het Springpaardenfonds werd in 2006 opgericht onder een door de AFM goedgekeurde uitzonderingsregeling op de bestaande wetgeving, vertelt Floris Deckers. “Maar met de invoering van de AIFM-richtlijn voor kleine beleggingsfondsen, in 2012 of 2013, werd bepaald dat alle fondsen onder die uitzonderingsregeling binnen drie jaar moesten worden opgeheven. Toen wij daar in 2014 achterkwamen, was dat wel een tegenvaller, ja.”

Fonds geliquideerd

In 2006 startte SFN met 2,6 miljoen van beleggers. De einddatum van het fonds was 2018, het jaar waarin de wereldkampioenschappen worden gehouden. Maar vandaag – twee jaar eerder dan gepland – gingen de paarden onder de hamer en wordt het fonds geliquideerd. Zenith, het toppaard van Jeroen Dubbeldam, zou naar verwachting al na de Spelen worden verkocht, al zegt Deckers dat ‘niemand weet wat er was gebeurd’ als het fonds nu niet gedwongen in liquidatie was gegaan.

Bron: FD

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook