Albert Zoer verkoopt toppaard Gigolo: 'Sportief heel jammer' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Albert Zoer verkoopt toppaard Gigolo: ‘Sportief heel jammer’

Exclusief
Albert Zoer met Gigolo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Albert Zoer heeft afscheid genomen van zijn internationale toppaard Gigolo (Cicero Z van Paemel x  Quikckfeuer van Koekshof). De bij het BWP geregisteerde schimmelruin gaat zijn carrière vervolgen onder een Mexicaanse amazone.

Albert Zoer reageert met gemengde gevoelens op de verkoop van de elfjarige Gigolo: “Hoewel hij te koop was, hoefde ik hem niet perse kwijt. Hij sprong heel goed en daardoor kwam er automatisch vraag naar hem.”

Geen sponsor

“Ik heb geen sponsor en de stal moet ook doordraaien. Aan de ene kant ben ik natuurlijk blij met de verkoop, maar sportief is het heel jammer”, vervolgt Zoer over de verkoop van de ruin die hij zelf in eigendom had.

Internationale ambities

Gigolo vertrok vorige week dinsdag bij Zoer en maakte donderdag de reis naar Mexico. Inmiddels heeft de nieuwe amazone de ruin drie keer gereden. “Ze is geen bekende maar wel een professional. Het is de bedoeling is dat ze Gigolo straks ook internationaal gaat uitbrengen.”

Aansprekende erelijst

Het nu gescheiden duo heeft een aansprekende erelijst. Zo behaalden ze onder meer overwinningen in de Grote Prijzen van Mannheim en Outdoor Gelderland, de derde plaats in de GP van Maastricht en de vierde plaats in de GP van Eindhoven. “Gigolo heeft altijd goed gelopen. Het is een geweldig fijn paard dat er altijd voor gaat en nooit kijkerig is.”

Toekomst

“Voor de toekomst heb ik een aantal jongere paarden die er aan zitten te komen en een paar goede zevenjarigen. Die kunnen volgend jaar weer een stapje verder”, besluit de ambitieuse springruiter.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook