Allstar wint Grote Prijs van Boedapest - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Allstar wint Grote Prijs van Boedapest

Archiefbeeld Andreas Schou Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Er zat zondag een Nederlands tintje aan de fraaie overwinning van de Deen Andreas Schou in de Grote Prijs van Boedapest. Schou zat in het zadel van de door Frans Burgers opgeleide Oklund-zoon Allstar

Slechts drie deelnemers wisten het basisparcours foutloos te voltooien. De Denen Andreas Schou en Sören Pedersen wisten ook in de barrage de balken in de lepels te houden. De 28-jarige Schou kwam met Allstar in een tijd van 48,49 seconden over de streep. Deze tijd bleek genoeg voor de overwinning, want Pederson had met de Chacco Blue-zoon Tailormade Chaloubet 49,75 seconden nodig en werd tweede. De derde prijs ging naar de Ier Paul O’Shea die eveneeens een Chacco Blue kind onder het zadel had. Skara Glen’s Sienna tikte echter een balk naar beneden en mocht zich als derde opstellen in de prijsuitreiking.

Frans Burgers, de fokker van vader Oklund, zat enige jaren in het zadel van de nu tienjarige Allstar. In 2014 name Andreas Schou de teugels over, nadat eerst Fransman Frederic Bouvard en de Zweedse Sanna Olsson de ruin internationaal aan de start hadden gebracht.

Bekijk hieronder een filmpje van Frans Burgers en Allstar in de Youngster Tour op het CSI2* in Roosendaal in 2012.

Klik hier voor de volledige uitslag van de GP van Boedapest

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook