Ga naar hoofdinhoud

Angelie Von Essen pakt zege in 1,50m Lanaken

De Zweedse amazone Angelie Von Essen was gisteren de snelste in het hoofdnummer op de Z-Tour in Lanaken. Ze won de 1,50m-rubriek met de For Pleasure-zoon Bydalens Qamaieu de Montsec, de eerste overwinning sinds ze het paard onder het zadel heeft. Rianne Nalis kwam als beste Nederlander uit de strijd, op Cendy VDP (v. Triomphe de Muze) werd ze zesde.

De 3* 1,50m-rubriek werd direct op fouten en tijd verreden en negen combinaties bleven nul in het parcours. Angelie Von Essen klokte de snelste tijd, 71,45 seconden, met de dertienjarige Bydalens Qamaieu de Montsec. Eind december nam ze de teugels over van haar landgenoot Niklas Haking. Daarvoor was de zoon van For Pleasure succesvol onder Marc Dilasser. Ook Albert Voorn reed nog een korte tijd op de ruin.

Fokproduct Cees Klaver

De Japanner Toshiki Masui reed de merrie Taloubetdarco K Z (v. Taloubet K), het fokproduct van Cees Klaver, in 72,21 seconden naar de tweede plaats. op zeven honderdste volgde Tim Wilks met het Frans gefokte paard Quelbora Merze (v. Tarzan de Beaulieu).

Nalis en Lammers

Rianne Nalis liet een tijd noteren van 77,30 seconden met tienjarige KWPN-merrie Cendy VDP. Het paar werd zesde en was de beste Nederlander. Joy Lammers pakte nog het vijftiende geld mee. De amazone liep met Taura van de Broekkant (v. Tornado) tegen een tijdfout aan.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook