Ga naar hoofdinhoud

Van Asten begint sterk aan WB-finale

McLain Ward met HH Azur. FOTO WWW.ARND.NL
Met een vijfde plaats in het jachtspringen is Leopold van Asten goed aan de Wereldbekerfinale begonnen. McLain Ward liet het CenturyLink Center ontploffen toen de thuislieveling als snelste de klok stopte, Henrik von Eckermann en titelverdediger Steve Guerdat completeerden het podium, Gregory Wathelet stond daar net naast.

Het was een geweldige openingsrubriek, met ruiters die er steeds een schepje bovenop deden, in een 1.60 m hoog en delicaat jachtparcours waarin kleine details het verschil maakten.

Maikel van der Vleuten

De wedstrijd begon gelijk goed met een gave ronde van Maikel van der Vleuten en een in topvorm stekende VDL Groep Verdi TN. Maikel pakte gelijk naar de tweede steilsprong al een schuine lijn en zijn eerste afstand. De tweede paal van oxer nummer 8 kreeg een klein tikje mee, waardoor de jury vier seconden moest toevoegen. 65.97 bleek na 37 starts goed voor de 17-de plaats.

Bloedvorm

Halverwege de startlijst ging Leopold van Asten aan de leiding. VDL Groep Zidane had zijn bloedvorm van de afgelopen weken meegenomen naar Omaha. In de zeer korte wending naar steilsprong 4 boekte Van Asten tijdwinst, naar oxer 12 verloor hij weer een fractie door een extra galopsprong te maken: 60.71 seconde, goed voor de vijfde plaats.

Vuurwerk

Gregory Wathelet en de teruggekeerde Forlap snoepten daar met een vloeiende ronde een fractie vanaf (60.36), maar het echte vuurwerk kwam van McLain Ward en de werkelijk formidabel springende merrie HH Azur. Bijna overal (op de lijn naar 12 na) pakte de Amerikaan zijn eerste afstand en hij reed geen centimeter teveel: 59.27.

Ketsende topper

Daar had titelverdediger Steve Guerdat niet van terug. Zijn extreem van de plank ketsende topper Bianca haalde de Zwitser wat uit het ritme, de 60.06 leverde Guerdat de derde plaats op.

Tussen Ward en Guerdat nestelde zich Henrik von Eckermann, die met Mary Lou van start tot finish de aanval koos (58.58), maar uiteindelijk het Amerikaanse feestje niet kon bederven.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.