Ga naar hoofdinhoud

Beerbaums stalruiter Vogel is Nederlanders de baas

Richard Vogel - Solitar Jumping de Achterhoek 2017 © DigiShots

Bij de naam Richard Vogel gaat nog niet bij iedereen een lampje branden, maar dat kan over een paar jaar maar zo anders zijn als hij in de voetsporen van zijn collega’s treedt. Gisteravond won de Duitser de 1,45m Zware Tour om de Arink Mercedes Prijs op Jumping de Achterhoek en daarmee deelt Stal Beerbaum de eerste tik uit in de tweede internationale springweek. ‘Richie’ werkt sinds oktober 2016 voor grootmeester Ludger Beerbaum, die zelf ook deelneemt in Vragender.

Richard Vogel (20) zette donderdagavond een strakke rit neer met de negenjarige Solitär (v. Salito), die gefokt is door Ludger’s sponsor sinds jaar en dag Madeleine Winter-Schulze. “Zo ongelooflijk snel ging ik niet eens. Ik heb gewoon een heel snel paard”, glimlacht hij. Sander Geerink op Bentley N (v. Numero Uno) en Doron Kuipers op Dickyville (v. Quasimodo Z) volgden als tweede en derde.

‘Beerbaum en Ehning waren mijn idolen’

De eerste indruk over Jumping de Achterhoek is heel goed, zegt Richard Vogel. “Eerste keer hier, maar het is echt een topwedstrijd met super faciliteiten”, zegt winnaar Vogel. Zelf voelt hij zich gezegend om voor Stal Beerbaum te rijden. “Als kind zat ik echt aan de TV gekluisterd als ik Ludger Beerbaum en Marcus Ehning zag rijden. Zij waren mijn idolen en nu rijd ik voor ze. Ludger is naast ruiter een echte business man en niet alle dagen op stal, maar als ik hem wat vraag helpt hij altijd. Ik heb al zoveel geleerd.”

‘Elke stap is gepland en georganiseerd’

“Wat de stal zo succesvol maakt? Dat vragen heel veel mensen, maar dat is niet één specifiek ding. Het begint met het juiste voer. Ludger heeft een eigen brok ontwikkeld, en top hooi. Het gaat om hoe de grooms met de paarden werken, het managen van de paarden. Elke stap is gepland en georganiseerd, maar ondertussen wordt niets overhaast. ‘Neem je tijd, geen haast’, zeggen ze steeds. ‘Je kan niet sneller omhoog dan wat je paard aangeeft’. Dat geeft vertrouwen. Mijn collega Philipp Weishaupt was na de Medium Tour finale klaar en vroeg of hij voor mij moest blijven om te helpen. Maar ik zei: ‘Ik denk dat ik het wel zelf kan’.” En dat werd geïllustreerd met een zege.

Simon Morssinkhof wint PSC Lichtenvoorde Prijs

De op één na hoogste rubriek, de 1,40m PSC Lichtenvoorde Prijs met maar liefst 99 deelnemers, werd gewonnen door Simon Morssinkhof die vorig weekend ook al een jeugdrubriek won. Hij was nu 2,5 seconden sneller op Bubsylon (v. Upsilon van de Heffinck) dan Pim Mulder op Ecanto J (v. Canturano). Egyptenaar Mohamed Taher Zeyada werd op Colour Girl (v. Cormint) derde.

‘Bubsylon voor speedproeven’

“Bubsylon is echt een paard voor speedproeven. Hij houdt ervan om met veel ritme gereden te worden. Voordat wij hem begin dit jaar kochten had hij al veel gewonnen en nu met mij ook. Ik zou hem eigenlijk eerst niet meenemen dit weekend, maar ik ben blij dat ik hem toch rijd. Hij had er vanavond echt zin in”, vertelt het 17-jarig neefje van Eric en Nory Morssinkhof, eigenaren van PSC Lichtenvoorde.

Ovrige rubrieken

De 1,30m Morssinkhof Rymoplast Prijs met 89 starts werd gewonnen door de Drentse Maureen Bonder op Come Together (v. Chap 47). De 1,20m rubriek kwam op naam van Madée Schuttenbeld op Vayrenta (v. Haarlem).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Persbericht Jumping de Achterhoek

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook