Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen maakt in Geesteren favorietenrol waar

De succesvolste combinatie van de startlijst pakte vanmiddag in Geesteren de Grolsch Grand Prix of Twente. De nummer vijf van de wereld Bertram Allen en zijn topmerrie Molly Malone V waren in de ontknoping van CSI Twente een klasse apart. Julia Kayser werd tweede, Roelof Bril was op de vierde plaats de beste Nederlander.

Als tweede moest de jonge Ier al van start. Maar Bertram Allen wist precies waar hij de meters moest pakken: bij de strategisch opgestelde steilsprong van Mercedes Benz. Zeer kort wendde de pijlsnelle Ier zijn Kannan-dochter naar de 1.60 m-hoge steilsprong en op de terugweg wendde hij zijn schimmel vóór diezelfde beslissende hindernis langs.

Met 42,79 seconde was Bertram Allen de op één na snelste van het 13 combinaties grote barrageveld. Alleen laatste starter Sören Pedersen was met Tailormade Chaloubet 0,6 seconde sneller, maar de zoon van Chacco-Blue liet onderweg een balk vallen.

Dubbel foutloos en gecontroleerd snel ging Julia Kayser rond met de van Ratina Z afstammende hengst Sterrehof’s Cayetano Z. Haar resultaat (0/47,16 seconde) was goed voor de tweede prijs, een Mercedes Benz van de A-klasse. Winnaar Bertram Allen reed zijn ereronde in een Mercedes CA.

De derde plaats was voor Alberto Zorzi, één van de vele succesvolle Italianen uit het kamp van trainer Hans Horn. Met Amour du Seigneur kwam 0/47,56 op het scorebord te staan. Roelof Bril was op de vierde plek de beste Nederlander. De routinier uit Westendorp stuurde Harley VDL-zoon Arlando knap naar 0/51,29 seconde.

Lisa Nooren nam het nodige risico in de korte aanloop naar de Mercedes Benz-steilsprong. Haar paard VDL Groep Sabech d’Ha nam de balk mee, maar zette de klok wel vlug stil: 4/44,01, goed voor de achtste plaats.

Uitslag

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook