Ga naar hoofdinhoud

Blog WB-finales: Nowhere Nebraska

Exclusief
Amerikanen schamen zich een beetje voor de uithoeken van hun grote land. Toen de Wereldbekerfinales in Las Vegas waren, fronsten mijn Amerikaanse vrienden hun wenkbrauwen. "Dat is niet het echte Amerika hoor" , verontschuldigden zij zich voor de zedenverwildering in de woestijn van Nevada. Nu zitten Arnd en ik in het braafste deel van Amerika en is het wéér niet goed.

Too bad you’ re in Nebraska“, zegt een Amerikaan uit het fraaie Massachusetts. Het is een knipoog naar de onmetelijke saaiheid van ‘Nowhere Nebraska‘. En naar het verschrikkelijke weer. Op de uitgestrekte prairie van de ‘midwest’ hebben wind en regen vrij spel, hier jaagden Indianen op buffalo’s nog vóórdat Jack Wolfskin daar de juiste kleding voor leverde. De Comanches en Sioux hadden hun mustangs beter wat zuidelijker kunnen laten draven.

Minderwaardigheidscomplex

Een plaatselijke journalist wil van ons weten of Omaha terecht een minderwaardigheidscomplex heeft. Wij kunnen alleen lovende woorden uitbrengen. Aan alles is te merken dat wij het eerste incident zijn sinds het neerstorten van een vrachtvliegtuig in 1967. De Omahae vinden alles geweldig en lopen het vuur uit hun sloffen om van deze eenmalige gebeurtenis in hun en ons leven iets moois te maken.

President

Amerikanen schamen zich ook een beetje voor hun nieuwe president. Aan het ontbijt vraagt een mevrouw hóe vreselijk we die man vinden. Op tv gaat het een uur lang over transgenders die zelf voor hun aparte wc’s moeten betalen. “Dat is waar we ons in dit land druk over maken”, zucht de vrouw die trots meldt alle versies van de Wereldruiterspelen te hebben bezocht. We worden het erover eens dat Caen nóg erger was dan Den Haag.

Bitter

Op de pui van het enorme CenturyLink Center komen Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt enthousiast op de arriverende bezoekers toe-appuyeren. Hoe bitter – voor HP, maar zeker ook voor al die blije en gastvrije mensen hier in Omaha – dat Flirt letterlijk in de laatste seconden voor het vertrek de pijp even aan Maarten moest geven.

DHL

De Wereldbekerfinale dressuur was vorig jaar nog super spannend. Toen lieten alle échte topcombinaties in Gotenburg verstek gaan en waren Hans Peter Minderhoud en Flirt – hoe onaardig dat ook klinkt – the very best of the rest. Nu kunnen we de Wereldbeker dressuur ook wel per DHL naar Rheinberg sturen. Zij het dan dat deze WB-finale dressuur een prachtige gelegenheid is om aan de cowboys van Amerika te laten zien wat je allemaal nog meer met een paard kunt doen.

Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur

[email protected]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.