Ga naar hoofdinhoud

Britse pakt Grote Prijs in Royan

Suzanne Tepper Foto De Paardenkrant

De Britse Laura Renwick is op de laatste dag van het Internationale springconcours Royan de winnaar van de Grote Prijs. Slechts vier ruiters bereikten de barrage. Renwick reed deze met Roller Coaster III (v. High Roller) als enige foutloos in 43,55 seconden. Wout Jan van der Schans was de beste Nederlander in de strijd tot 1,60 meter.

De tweede plaats ging naar de Franse Frederic Busquet met Plume de la Roque (v. Kannan). Op drie kwam de Belg Christophe Vanderhasselt met Acardi du Houssoit Z (v. Artos Z). Van der Schans eindigde met vier strafpunten op de negende plaats met Eurocommerce Seoul (v. Thunder vd Zuuthoeve). Suzanne Tepper, in 2010 nog de winnaar van de Grote Prijs, was dit jaar de hekkensluiter. Met KM Wish (v. Lux) eindigde ze met 21 strafpunten op plaats 31.

Eerder deze dag zag het er voor Tepper nog rooskleuriger uit. In de wedstrijd tot 1,45 meter pakte ze de derde plaats met Sensation (v. Corland). In 118,03 seconden reed deze combinatie een foutloos parcours. Winnaar was de Belg Jerome Guery in 105,12 seconden. Tweede plaats ging naar Renwick. Zij passeerde de finish in 106,39 seconden. Wout Jan van der Schans eindigde in de 1,45 meter op de tiende positie met Quincy W (v. Quidam de Revel). Ook nu was er een Nederlandse hekkensluiter: Patrick van der Schans met Zorro (v. Numero Uno) met twaalf strafpunten in 132,61 seconden.

In de ochtend werd de 1,40 meter verreden. Wederom prijkte Suzanne Tepper hoog op de lijst. Met Puhr (v. Animo) pakte ze de tweede plaats. De eerste plaats was voor Michel Hecart, Frankrijk. Ook de derde plaats ging naar Frankrijk: Alexis Gautier. Wout Jan van der Schans bezette met Eurocommerce Sacramento (v. Leendert) positie vijf, Patrick van der Schans en Wilson (v. Heartbreaker) eindigden op plek elf.

Klik hier voor de resultaten

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook