Ga naar hoofdinhoud

Beerbaum met Chiara in plaats van Casello naar Omaha

Ludger Beerbaum met Chiara.
Ludger Beerbaum neemt zijn Olympiade-paard Casello niet mee naar de wereldbekerfinale in Omaha volgende week. De Duitse topruiter neemt in plaats van de Casall ASK-zoon zijn Holsteiner-merrie Chiara mee. De reden voor deze wissel is dat de vosruin niet helemaal fit is.

Het meest recente optreden van Beerbaum en de Contender-dochter was afgelopen weekend in Parijs. Het duo werd toen vierde in de Grand Prix. Andere recente hoogtepunten uit de carrière van de twee zijn een vijfde plaats in Doha afgelopen november, twee top 5-klasseringen in Madrid afgelopen november en top tien-klasseringen in Zürich, Bordeaux en Den Bosch dit jaar. Voor Beerbaum wordt dit de 21-ste WB-finale. Hij heeft de finale een keer gewonnen, dat was in 1993.

Andere Duitsers

Beerbaum wordt in Omaha vergezeld door zijn Duitse collega’s Marcus Ehning met Pret a Tout (v. Hiram Chambertin), Guido Klatte jr. met Qinghai (v. Quidam de Revel) en Markus Brinkmann met Dylon. Daarnaast komt ook de in Amerika wonende Christian Heinrich onder de Duitse vlag aan de start met Caruso. Ehning won de finale al drie keer, in 2003, 2006 en 2010.

Bron: StGeorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.