Ga naar hoofdinhoud

Cream On Top troeft Edinburgh af

Foto: Melanie Brevink

Het was lest best in de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie. Laatste starter Rob Heijligers kon op een zeer goed meedenkende en bloedvoorzichtige Cream On Top rekenen en schreef de eerste springrubriek van de springcompetitie in Equestrian Centre De Peelbergen op zijn naam.

Eventjes mocht Kristian Houwen denken dat hij de zoveelste overwinning met vechtjas Edinburgh mee naar huis zou nemen. De ronde over de barragehindernissen van Henk Linders leek perfect, met twee korte draaien voorafgaand aan de race naar de laatste oxer: 0/36,40.

2,5 centimeter minder

Maar Rob Heijligers reed met de zeer patente Cream On Top nog 2,5 centimeter minder in de rechts-links-wendingen en hield heel mooi een vloeiend ritme vast: 0/35,19.

Florian

Eerder al zag Albert Zoer zijn kansen slinken. Na een prachtige ronde op Florian (v. Zirocco Blue VDL) stond er weliswaar een nul op het scorebord, maar dit keer had de Drent niet alle risico’s genomen. De combinatie eindigde als derde.

Risico’s nam Jur Vrieling wel met de winnaar van de Blom-omloop in Ermelo Freeman VDL. De vermogende Emmerton-zoon wist na afloop van de barrage nauwelijks wat hij gedaan had, de 35,49 was super snel, maar naar de laatste hindernis nam Vrieling iets te veel risico.

Fire en Freedom

Als vierde eindigde Fire (v. Vleut), ook gereden door Rob Heijligers, gevolgd door Freedom, gereden door Bart Bles.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook