Ga naar hoofdinhoud

Delaveau ook met Lacrimoso niet te kloppen in Amsterdam

Patrice Delaveau, hier met Lacrimoso 3 HDC. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrice Delaveau pakte zojuist, na zijn overwinning gisteravond met Aquila HDC, ook de zege in de Grote Prijs van Amsterdam. De Fransman kwam in de barrage als laatste ruiter in actie met Lacrimoso 3 Hdc en verbeterde de tijd van Pieter Devos, die tot dan aan de leiding ging, met maar liefst anderhalve seconde. Delaveau kreeg bij de prijsuitreiking niet alleen de eerste prijs in de GP uitgereikt, maar ook een ereprijs van de stad Amsterdam, de 'Amsterdam Sport Award'. 

Het was een lange barrage in de Grote Prijs van Amsterdam, waarin negen combinaties opnieuw aan de start mochten komen.

Malin Baryard-Johnsson beet het spit af met H&M Cue Channa en zette een foutloze rit neer in 40,07 seconden. “Ik ben heel tevreden, maar verwacht wel dat er een paar sneller zullen zijn”, lachtte de Zweedse amazone na afloop. Uiteindelijk eindigde ze net naast het podium op de vierde plek. Ben Schröder mocht als tweede van start in de barrage met Davino Q en bleef ook foutloos, maar kon de tijd van Baryard-Johnsson niet verbeteren. In de eindstand leverde de rit Schröder de vijfde plaats op.

Sterke concurrentie

Dermott Lennon en Loughview Lou-Lou kwamen als derde in actie en doken behoorlijk onder de leidende tijd. Het Ierse duo stopte de klok op 38,85 seconden en pakte de leiding. Vervolgens was het de beurt aan Pieter Devos met Dream Of India Greenfield. De Belgische ruiter zette alles op alles met ruin van Gem of India en was nog een beetje sneller. Uiteindelijk stelde Devos de leidende tijd bij naar 38,64 seconden.

Nederlanders

Ruben Romp en Audi´s Teavanta Ii C Z zagen een balk vallen en daarmee hun kans op een overwinning vandaag in Amsterdam in rook opgaan. Frank Schuttert was met Chianti´s Champion de derde en laatste kans op een Nederlandse zege in deze GP, maar ook hij kreeg een balk. Romp werd uiteindelijk zesde met de Treasure-dochter en Schuttert volgde met de zoon van Champion de Lys.

Opnieuw Delaveau

Patrice Delaveau, die gisteren met Aquila HDC niet te kloppen was in de avondrubriek van Amsterdam, kwam in de Grote Prijs als laatste starter in de barrage. De Fransman zat voor deze rubriek in het zadel van Lacrimoso 3 Hdc en wist het publiek tot het laatst in spanning te houden met een hele snelle en ook foutloze rit. Hiermee schreef Delaveau net als gisteren met overmacht de zege op zijn naam.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook