Ga naar hoofdinhoud

Delaveau overheerst in Wereldbekerwedstrijd 1,55m

Zonet heeft Patrice Delaveau met Lacrimoso HDC (v. Landjunge) de Longines FEI Wereldbekerwedstrijd in Leipzig gewonnen. Hij versloeg zijn landgenoot Roger Yves Bost om een halve seconde.

Delaveau en de tienjarige Holsteinerhengst Lacrimoso waren de snelste van alle vijf foutloze barragecombinaties. Ze finishten in 40,13 seconden en pakten zo de eerste plaats. Roger Yves Bost en Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) werden tweede met een tijd van 40,78 seconden. De Duitser Lars Nieberg en Leonie W (v. Larenco) claimden de derde plaats.

Ook de vierde plaats ging naar Duitsland met Markus Renzel en Cassydy (v. Corrado I). De Oekraïnse Katharina Offel werd vijfde met Lacontino (v. Landgold).

De beste Nederlandse prestatie kwam van Timothy Hendrix en Very Nice (v. Candillo). Zij werden 29ste met acht strafpunten in de omloop.

Patrice Delaveau staat voorlopig op de dertiende plaats in de huidige ranking van de FEI World Cup. Hierbij zijn de resultaten van dit weekend nog niet meegeteld. De Brit Scott Brash heeft op dit moment de eerste plaats in handen. Er zijn nog drie kwalificatiewedstrijden op komst, de volgende staat gepland voor volgend weekend in Zürich. Daarna trekken de deelnemers nog naar Bordeaux en Göteborg eer de finale in Lyon van start gaat.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Klik hier voor de voorlopige ranking van de FEI World Cup.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.