Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam tweede in Mercedes Benz Cup

Tot de laatste rit stond Jeroen Dubbeldam nog superieur bovenaan met het paard van het Sportpaarden Fonds Nederland Zenith SFN. Toen kwam de nog de Duitser Tim Rieskamp-Goedeking met de Franse merrie Quapitola de Beaufour als laatste in de tweede omloop van de Mercedes Benz Cup, hij reed de tijd van Dubbeldam aan flarden en greep zojuist de overwinning in de Holstenhallen in Neumunster.

Mercedes Benz Cup werd verreden over 1.50m met een tweede omloop. Veertien combinaties hadden zich hiervoor geplaatst met Dubbeldam als enige Nederlander. Hij ging met de tienjarige zoon van Rash R als vierde van start in de tweede ronde en reed een heel scherp parcours. Dubbeldam klokte 36.73 seconde en was hiermee bijna een seconde sneller dan Christian Ahlmann die met de ijzersterk springende hengst Cornado II van Cornet Obolensky net voor hem een tijd van 37.59 seconde neerzette. Dubbeldam leek niet meer te kloppen, maar in de laatste rit liet Tim Rieskamp-Goedeking zijn zeer wendbare merrie van Diamant De Semilly echt hard galopperen en snoepte bijna een seconde van Dubbeldam’s tijd af, 35.93 seconde.

De Italiaan Emanuele Gaudiano, die in de eerste omloop de snelste vierfouter was, werd vierde met Cocoshynsky (v. Cornet Obolensky) en Philipp Weishaupt reed de zeer patent springende merrie Tabea 20 van Contendro I naar de vijfde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook