Ga naar hoofdinhoud

Duitsland met slechts één routinier naar Tryon

Marcus Ehning met Pret a Tour. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor het tweede jaar op rij moet de Duitse Hippische Federatie het stellen zonder topruiters Christian Ahlmann en Daniel Deusser, die weigeren om de FN-deelnemingsovereenkomst te tekenen. Bondscoach Otto Becker heeft daarom slechts één ruiter voor het Tryon-team kunnen opstellen die reeds al ervaring heeft met grote kampioenschappen: Marcus Ehning.

Ehning heeft dankzij het winnen van de Grote Prijs van Aken wel een hele goede voorbereiding richting de Wereldruiterspelen. De ruiter heeft zelfs twee ijzers in het vuur: Prêt à Tout en de veelbesproken dekhengst Comme il faut.

Jonge talenten

Naast Ehning zijn Simone Blum met DSP Alice, Laura Klaphake met Catch Me if You Can OLD en Maurice Tebbel met Chacco’s Son of Don Diarado opgesteld. Voor alle drie wordt dit de eerste Wereldruiterspelen, maar Klaphake en Tebbel maakten vorig jaar wel deel uit van het Duitse team op de Europese kampioenschappen in Gothenburg.

Laatste WEG

Wellicht wordt dit voor Klaphake en haar merrie ook het laatste grote kampioenschap. Een kleine maand geleden wees Paul Schockemöhle, de eigenaar van Klaphake’s Catch Me if You Can OLD, nog een miljoenenbod op de Catoki-dochter af. Na Tryon beslist hij of de merrie verkocht wordt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Reiter Revue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook