Ga naar hoofdinhoud

Edinburgh haalt eindelijk Blom’s Ever Blue in

Kristian Houwen met Edinburgh Foto: Melanie Brevink

In de voorgaande afleveringen van de Blom Hengstencompetitie was Blom's Ever Blue heer en meester. Steeds had Edinburgh, vorig jaar nog competitiewinnaar, het nakijken. Tot vanmiddag in de Van der Valk-hal in Zuidbroek. Bijna twee seconden was de Vleut-zoon van Kristian Houwen sneller dan de eerder onverslaanbare Ever Blue en Mitchel Sonneveld.

Zeven Z- en ZZ-combinaties drongen door tot de barrage van het door Jos Brinkman ontworpen parcours. Een ontketende Edinburgh sneed super kort door het parcours. Kristian Houwen parkeerde de Vleut-zoon pal voor de steil-insprong van de dubbel. In anti-stijl wrong Edinburgh zich over de balken, maar alles bleef liggen en het verschil was gemaakt: 0/31.22 seconde.

Daar had zelfs Blom’s Ever Blue niet van terug. Mitchel Sonneveld liet de geweldig springende Zirocco Blue-zoon heel vlot rondgalopperen, maar een paar extra meters leverden toch vertraging op: 0/33.03. Ook Niels Nanning deed zijn best met de lichtvoetig en zeer patent springende Elvaro: 0/36.58.

De vierde plaats was voor de zéér vermogende en fraai basculerende JK Horsetrucks Leasure Z, gereden door Rodrigo Almeida: 0/37.55. De snelste vierfouter, de reusachtige Don’t Touch It (v. Untouchable) gereden door Linn Kvernes, eindigde als vijfde (4/34.74).

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook