Ga naar hoofdinhoud

Filou de Muze terug in ring met Philippe Le Jeune

Philippe Le Jeune heeft zijn Grand Prix-paard Filou de Muze weer terug in de wedstrijdring. De zoon van Stakkato was een jaar uit de running door blessures. De Belg, die met Vigo d'Arsouilles wereldkampioen werd, debuteerde weer met de sBs-hengst op het CSI in Moorsele.

Op het tweesterren concours van Moorsele reed Philippe Le Jeune de twaalfjarige Filou de Muze in twee 1,30m-rubrieken die allebei zonder hindernis fouten werden gesprongen.

Het fokproduct van Joris de Brabander lijkt weer op de weg terug. In 2015 was de Stakkato-zoon ook al een jaar niet in de internationale ring. Daarvoor was Le Jeune succesvol op het hoogste niveau met onder meer een zevende plaats in de 4* Grand Prix van La Coruña.

Beroemde merrielijn

Filou de Muze komt uit de merrielijn van Qerly Chin, de beroemde dochter van Chin Chin is zijn overgrootmoeder. Qerly Chin bracht onder meer de Grand Prix-paarden Narcotique de Muze II, Narcotique de Muze IV, Walloon de Muze, Werly Chin de Muze en Walnut de Muze. Filou’s moeder is nog steeds actief op 1,50m-niveau en ook zijn grootmoeder sprong op dit niveau.

Bron Horseman.be/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.