Ga naar hoofdinhoud

Frederiks net niet in top vijf GP Wilkow

Henk Frederiks met Ben B. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Grote Prijs van het Poolse Wilkow eindigde Henk Frederiks zojuist met Ben B net buiten de top 5. Het Nederlandse duo was één van de negen combinaties, die zich plaatsten voor de barrage van deze Grand Prix, maar kon niet foutloos blijven in deze jump off en werd zesde. Jelmer Hoekstra en Arakorn plaatsten zich niet voor de barrage en werden elfde. 

Drie van de barragisten kwamen aan de finish zonder de balken te laten vallen. Andreas Brenner en Cronos uit Duitsland waren met 45.47 seconden niet alleen goed voor de snelste foutloze tijd, maar waren daarmee ook nog eens zowat drie seconden sneller mee dan de nummer twee, Michal Kazmierczak. De Poolse ruiter stuurde de bij het Oldenburger Springstamboek goedgekeurde KWPN’er Que Pasa in 48.13 seconden rond. Jonathan Buxton mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking met Strides Hilanasterne, de Britse ruiter klokte af op 50.83 seconden met de Montender-dochter.

Jeroen Appelen was met Aikido Z goed voor de snelste barragetijd. De Belg stuurde de zoon van Accardi, waarmee hij vrijdag de rubriek over 1.50m won in Wilkow, in 44.10 seconden rond, maar kreeg vier strafpunten en zag de winst vandaag aan zijn neus voorbij gaan. De Duitse Cassandra Orschel kwam met Acanthya in 46.51 seconden aan de finish met eveneens vier strafpunten en werd vijfde. Frederiks was een seconde langzamer met e Kojak-zoon en sloot met 47.53 seconden aan op de zesde plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook