Ga naar hoofdinhoud

Geheel Duits podium in openingsrubriek Z-Tour

Felix Hassmann met Horse Gym’s Balzaci. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Op Zangersheide in het Belgische Lanaken is vanochtend de Z-Tour van start gegaan. De eerste rubriek op het hoofdterrein, een 1,40 m parcours direct op tijd, resulteerde in een geheel Duits podium. Felix Hassmann en zijn tienjarige hengst Horse Gym’s Quali Quanti (v. Quidam de Revel) pakte te zege door het parcours in 69,42 seconden foutloos af te leggen.

Landgenoot Denis Nielsen was met zijn dertienjarige hengst Stalypso (v. Stakkato) met een foutloze rit in 69,48 seconden slechts een fractie langzamer dan Hassman en kon de tweede prijs in ontvangst nemen. De  amazone Sarah Nagel-Tornau en de veertienjarige ruin RMF Valiente (v. Quasimodovan de Molendreef) klokte een tijd van 69,61 seconden en maakte het Duitse podium compleet.

Voor Nederland reed Tom Brinkman met Upgrade (v. Heartbreaker) een foutloze rit. Met zijn tijd van 78,56 seconden eindigde de ruiter op de vijftiende plaats. Gerco Schröder en Glock’s Zaranza (v. Karandasj) eindigden met hun foutloze rit op de 21e plaats. De overige Nederlandse deelnemers Emile Tacken met Another Lady, Johnny Pals met A Lee Spring Power, Robbert Ehrens met Q Assessments Bellamy,  Jeroen Dubbeldam met Quality Time TN en Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel’s Antares liepen springfouten op.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook