Ga naar hoofdinhoud

Gerco Schröder derde in Gucci Grand Prix

Kevin Staut met Silvana. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Gucci Grand Prix van de Paris Masters is vanmiddag gewonnen door de Fransman Kevin Staut met de in bloedvorm verkerende Silvana HDC. Gerco Schröder was met zijn Olympiade-paard London op de derde plek de beste Nederlander. Maikel van der Vleuten reed zich nog net in het prijzengeld, met VDL Groep Verdi werd hij twaalfde.

De wereldtop was bijeen in de 5* Grand Prix over 1.60m en dertien topcombinaties streden om de 115.500 euro die de winnaar mee naar huis mocht nemen. Aymeric de Ponnat met Armitages Boy beet het spits af. De Oldenburger hengst van Armitage sprong onder de Fransman een super rondje in 42.95 seconde, goed voor de vierde plaats. Als zesde combinatie kwam Kevin Staut met de KWPN-merrie Silvana van Corland, het paar ging fantastisch rond voor een uitzinnig Frans publiek en realiseerde als enige een tijd onder de 40 seconde, 39.56. Daarmee werd een thuiszege veilig gesteld.

Scott Brash had al twee overwinningen op zak met Bon Ami en nu probeerde hij de scherpe tijd van Staut te verbeteren met Ursula XII. In de laatste lijn moest hij een galopsprong meer rijden en dat kostte hem de overwinning, de 40.72 seconde bracht hem de tweede plaats. Ook Gerco Schröder had met de geweldig springende London wat meer tijd nodig, in 41.32 leverden ze een goede prestatie. Ludger Beerbaum met de schimmelmerrie Chiara (v. Contender) werd vijfde en good old Cevo Itot du Chateau liet onder Edwina Tops-Alexander zien waartoe hij nog in staat is. Fris en met veel inzet sprong de zeventienjarige rond. Met een foutje in 41.54 seconde werden ze zesde.

Maikel van der Vleuten kreeg met VDL Groep Verdi twee springfouten in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook