Gerco Schröder vierde op Holland Day - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Gerco Schröder vierde op Holland Day

Foto De Paardenkrant
De zaterdag van de Spruce Meadows Masters  is traditioneel "Holland Day" met onder de aanwezigen de Nederlandse ambassadeur en vele Nederlanders en gasten van Nederlandse bedrijven die in Calgary economische belangen hebben. Gerco Schröder met Seoul wist in de Suncor Energy Cup (1.50m) door te dringen tot de winning round en eindigde als vierde.

In een hoog tempo reed Schröder zijn barrage (44.78 sec) maar kwam een halve seconde tekort op de winnaar Kent Farrington met de Luidam-dochter Blue Angel (44.26 sec.). Eric Lamaze op Quelmec du Gery eindigde als tweede, voor ‘ Captain Canada’  Ian Millar met Star Power van Quick Star uit een Calvados moeder.

In de landenwedstrijd, die voor een groot gedeelte in de stromende regen voor stampvolle tribunes werd verreden, ging de zege na een barrage tussen Duitsland, België en Frankrijk naar de Duitsers, die beide manches afsloten met een totaal van twee afgeworpen palen. Ondanks de gestaag neerstromende regen hield de geheel gerenoveerde graspiste zich goed. De eerste ruiter in de barrage, de Belg Francois Mathy met Polinska des Isles, kreeg een fout op een oxer, die zij om een snelle tijd te realiseren net iets te scherp aansneden. Daarop reed voor Duitsland Hans Diether Dreher met Colore een foutloze rit, die sneller gereden had kunnen worden. Voor Frankrijk kon daarop Pénélope Leprovost met Dame Blanche van Arenberg de winst binnenhalen, maar zij kreeg al vroeg in het parcours een fout, waardoor zij als derde eindigde. Mathy en Leprevost waren de enige combinaties die de eerste en tweede manche foutloos reden.

Tijdens de ereronde wilde Lars Nieberg de bloemen die bij de zege hoorden in het publiek werpen. Nieberg, de laatste starter van het Duitse team, had in de eerste manche een foutloos parcours gereden en hoefde in de tweede manche zijn paard niet meer te zadelen, omdat alle drie zijn teamgenoten foutloos waren gebleven. Zijn paard schrok van de onverwachte beweging van de ruiter en maakte een sprong opzij, waardoor Nieberg niet meer in het zadel kon blijven zitten en viel. Bij deze val brak hij zijn sleutelbeen.

Zowel Gerco met London als Doron Kuipers met Amparo Z komen vandaag in actie tijdens de Grote Prijs.

Klik hier voor de uitslag van de Suncor Energy Cup.

Klik hier voor de uitslag van de Nations Cup.

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook