Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-paard voor Jennifer Gates

Jennifer Gates heeft de beschikking gekregen over het 5*-paard Pacific des Essarts. De Selle Français-hengst was succesvol onder de Finse Anna Julia Kontio en werd na haar vertrek uit Zwitserland door haar voormalige levenspartner Martin Fuchs enkele keren uitgebracht.

Microsoft-grondlegger Bill Gates kocht de zoon van Diamant de Semilly voor zijn twintigjarige dochter Jennifer. Het Grand Prix-paard is een welkome aanvulling van haar springstal. Het afgelopen jaar was Gates met haar paarden als de Levisto Z-nakomelingen Pumped Up Kicks en Luftikus S en Caddie R (v. Come Back) voornamelijk in Amerika te zien.

Grand Prix-winst

De dertienjarige Pacific des Essarts begon zijn carrière onder Romain Duguet. Anna Julia Kontio nam de teugels over in 2015 en behaalde verschillende hoge klasseringen met de hengst. Zo won de Finse dit jaar de 3* Grand Prix van Selva di Val Gardena.

Einde loopbaan

In oktober eindigde Anna Julia Kontio plotseling haar loopbaan als springamazone, nadat de verkering met Martin Fuchs was uitgeraakt. Zij verliet de stallen van Fuchs en Zwitserland. Fuchs startte de hengst nog in Verona en Vermezzo.

Bron Studforlife/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook