Ga naar hoofdinhoud

Geen Tryon maar Grote Prijs Vragender voor Gerco Schröder

Gerco Schröder en Glock’s Champions Ludwig. Foto Wendy Scholten

Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in Tryon maar was zaterdagmiddag in het Achterhoekse Vragender om de nationale 1.40m Grote Prijs te winnen. “Natuurlijk had ik in Tryon willen zijn, maar soms moet je een stapje terug zetten om weer vooruit te komen. Dat is ook sport”, wijst Gerco Schröder op het feit dat hij momenteel zonder echte toppaarden zit.

Het beste paard van de dag op Paardensportcentrum Lichtenvoorde was Glock’s Champions Ludwig (Ludwigs AS x Karandasj), die elf jaar geleden bij T. de Boer-Hanja in Drogeham geboren werd. Een donkerbruine ruin met ook al ervaring op 1.50m niveau in de benen. “Een heel goed, bruikbaar paard”, vertelt Gerco Schröder. “Ik had vandaag paarden mee om te oefenen, maar deze had ik mee om te strijden. Winnen is altijd leuk. Zeker in dit soort Grote Prijzen met barrage.”

Rijles
In de 1.40m Grote Prijs, gebouwd door Caroline Verhoeve onder supervisie van Louis Konickx, kwamen 56 ruiters aan de start. Acht behaalden de barrage en daarin kwamen er zes aan de start. Schröder gaf iedereen rijles met Glock’s Champions Ludwig en daar wist niemand tegenop te boksen. De winst is een kleine goedmaker voor het feit dat Schröder het wereldkampioenschap aan zich voorbij moet laten gaan. Al twee keer won hij op WK’s teamgoud (2006 en 2014) en zelfs teamzilver en individueel zilver op de Olympische Spelen 2012.

Werken aan toekomst
“Helaas wordt niet elk paard een 1.60m springpaard”, vertelt de topruiter over het gebrek aan opvolging. “Dan probeer je er zo goed mogelijk aan te werken om dat in de toekomst wel voor elkaar te krijgen.” Op Glock’s Champions Ludwig rekent Schröder al niet meer. “Een heel goed paard voor net een stapje lager.” Hij kwam op jonge leeftijd al op stal, aangekocht door Stal Eurocommerce en geraakte in 2015 via de derde faillissementsveiling voor 172.500 euro in handen van Gaston en Kathrin Glock. In 2014 zorgde de wapenfabrikant al voor de hereniging van Schröder en de olympische hengst London met het winnende bod van 8,6 miljoen euro.

Ook al zal Glock’s Champions Ludwig de laatste stap naar de absolute top niet maken, voorlopig vertrekt hij nog niet. “Als de heer en mevrouw Glock een paard kopen, dan zijn ze er heel gek mee. Het vereiste is dat zo’n paard een goed leven behoudt. De handel in absoluut niet hun insteek.”

De Boer tweede
Er was meer goed nieuws voor de Schröders, want stalruiter Lennard de Boer werd knap tweede in de Grote Prijs met de zeer sensibele, maar ook bijzonder voorzichtige Dento (v. Zento). Anneke Niels-van Wijngaarden pakte de derde prijs met de zelf opgeleide Freya (v. Spartacus). De topvijf werd gesloten door Dennis van den Brink op Frasier (v. Carambole) en Robin Bril op Balou Puissant (v. Balouco).

 

Bron: persbericht Paardensportcentrum Lichtenvoorde / Wendy Scholten

 

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook