Ga naar hoofdinhoud

Guery oppermachtig in eerste GP-kwalificatie Rabat

Jérôme Guery met Papillon Z. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Jerome Guery is de tweede week van de Morocco Royal Tour goed begonnen. De Belgische ruiter pakte niet alleen de zege in de kwalificatie voor de Grand Prix in Rabat, hij was ook nog eens meer dan vier seconden sneller foutloos aan de finish dan zijn concurrenten. De broers Geerink konden niet foutloos blijven en vielen beiden buiten de prijzen in de rubriek over 1,45m op tijd.

Guery kwam in deze rubriek in actie met de veertienjarige gekeurde AES-hengst Papillon Z en stuurde de zoon van Perhaps in 62,15 seconden rond. Ibrahim Hani Bisharat uit Jordanië liet zijn KWPN-gefokte Brown Sugar (v. Chacco Blue) in 66,34 seconden over de streep galopperen en werd tweede en Khaled Abdulrahman Almobty mocht zich met Zypern als derde opstellen voor de prijsuitreiking. De ruiter uit Sooedi-Arabië kwam met de zoon van Landos in 67,30 seconden aan de finish.

Thuisresultaat

Amine Sajid zorgde met Deer Hunter (v. Up  to Date) voor het beste thuisresultaat. Het Marokkaanse duo finishte foutloos in 69,13 seconden en werd vierde. De top 5 werd verder compleet gemaakt door Fransesco Turturiello met de KWPN’er Dalphons V. De Italiaan stuurde de achtjarige zoon van Clinton rond in 72,22 seconden.

Sander Geerink kwam met Robinson, waarmee hij vorige week in Tetouan tweede werd in de wereldbekerkwalificatie, uit op vier strafpunten en bleef hangen op de 24-ste plaats. Zijn broer Vincent kreeg zeven strafpunten met Beaumont (v. Vermont) en werd 38-ste.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook