Ga naar hoofdinhoud

Guery wint opnieuw Sires of the World, Greve en Carrera tweede

Willem Greve met Carrera

Voor het tweede jaar op rij is Jérome Guery er in geslaagd de rubriek voor de oudere hengsten, de Sires of the World, op het WK in Lanaken te winnen. Vorig jaar deed hij dat nog met de KWPN goedgekeurde Alicante (v. Casall). Dit jaar pakte hij de hoofdprijs met de BWP-hengst Jupiter VG (v. Pommeau du Heup). Willem Greve en Carrera (v. Larino Cooper) werden knap tweede.

Zeven combinaties plaatsen zich voor de allesbeslissende barrage. Guery liet daarin een knap staaltje rijkunst zien door met zijn BWP’er ruim één seconde voor te blijven op de concurrentie. Greve werd daardoor naar de tweede plek verwezen.

Billington en Wiering

James Billington was met VDL Cartello (v. Cartani) goed voor de derde plek, al was zijn tijd bijna drie seconde langzamer. Harrie Wiering mocht ook terugkomen voor de barrage. Daarin zag hij met Billy King (v. Baloubet du Rouet) een balk uit de lepels vallen, waardoor hij als zesde eindigde.

 

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook