Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders derde in Championat Berlijn

Harrie Smolders met Capital Colnardo - Foto: Stefano Grasso/GCL

De Global Champions Tour wedstrijd in Berlijn werd vandaag afgesloten met het Championat van Berlijn. Een vijfsterren Grote Prijs over een hoogte van 1,50 meter. Harrie Smolders bevestigde zijn grootse vorm van de afgelopen weken en eindigde met een foutloze barrage op de derde plaats met Capital Colnardo (v. Colman). Christian Ahlmann won overtuigend met Colorit (v. Coriano).

Ahlmann pakte een thuiszege door de veertienjarige vos in een tijd van 38,95 seconden foutloos door het parcours te sturen. Ahlmann schreef begin mei al op sublieme wijze de GP van Mannheim op zijn naam met deze bij diverse stamboeken goedgekeurde hengst.

Afstand

Alberto Zorzi volgde op geruime afstand met de Catoki-dochter Contanga 3. Deze combinatie had in deze barrage 40,17 seconden nodig. Deze Contanga maakte sinds 2015 furore onder Athina Onassis. Die eind maart van dit jaar lelijk ter val van deze dertienjarige merrie in Parijs doordat ze met haar voet in de stijgbeugel bleef hangen. In Madrid afgelopen mei nam Zorzi ook al de teugels van Contanga over van Onassis.

Pupil

Smolders reed een vlotte ronde zonder teveel risico te nemen met Capital Colnardo, die Harrie rijdt voor zijn pupil Audrey Coulter. Het was pas de derde keer dat Harrie de Holsteiner reed op wedstrijd. Dit duo noteerde een de derde eindtijd van 41,12 seconden.

Winnende rit


Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook