Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders: ‘Een hoger niveau is niet mogelijk’

Harrie Smolders met Don VHP Z - Foto: Stefano Grasso/GCT
De wereldtop van de springruiters maakt zich op voor de finale van de Longines Global Champions Tour in Doha dit weekend. En hoewel al bekend is dat Harrie Smolders de Tour heeft gewonnen, zal er in Qatar toch strijd geleverd worden om de rijkgevulde prijzenpot.

Acht top tien ruiters komen in Doha aan de start. Naast winnaar Harrie Smolders is dat voor Nederland nog Maikel van der Vleuten en verder Scott Brash, Eric Lamaze, Lorenzo de Luca, Gregory Wathelet, Kevin Staut en Europees kampioen Peder Fredricson.

Hoog niveau

De nieuwe kampioen Harrie Smolders schreef geschiedenis door op de voorlaatste wedstrijd in Rome al de titel te pakken. Smolders over de LGCT: Op de Tour is het niveau erg hoog, we hebben de beste paarden en de beste ruiters van de wereld. Een hoger niveau is er niet.”

De Luca: ‘Een van de moeilijkste circuits ter wereld

De nummer twee in het klassement, Lorenzo de Luca, zal alles geven om de tweede plaats vast te houden. Het zal niet meevallen voor de Italiaan, hij merkte op: “Het is een van de beste en moeilijkste circuits van de wereld.”

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Bron LGCT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook