Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders ook niet te stoppen in Rome

Harrie Smolders met Cas 2 Foto CsioRoma - MGrassia

Op het 5*-concours in Rome laat Harrie Smolders er geen twijfel over bestaan wie de nummer één van de wereld is. De Brabander en zijn paarden steken in grootse vorm. Gisteren zette Smolders zijn zege reeks voort op het Piazza di Siena door overtuigend het hoofdnummer te winnen met de Indoctro-zoon Cas 2. Vervolgens was hij ook de beste in de Six Bars met Corrada.

Elf ruiters hadden zich geplaatst voor de barrage van de 1,55m Loro Piana Trophy en dat leverde een spannende strijd op. Thuisruiter Emanuele Gaudiano zette als eerste meteen een scherpe tijd op de klokken met Chalou (v. Chacco-Blue). De Italiaanse snelheidsduivel finishte in 35,40 seconden, het bleek uiteindelijk de derde plaats op te leveren.

Guerdat maakt het spannend

Als achtste combinatie reed Harrie Smolders met de Indoctro-nazaat Cas de tijd van Gaudiano aan gort. Smolders snelde in 34,14 seconden over de finish. Alleen Steve Guerdat als slotruiter kwam nog dicht bij. De Zwitser kwam met op de tienjarige Ukato-zoon Alamo tot 35,04.

‘Snapt het spelletje’

“Cas is erg moedig, erg voorzichtig en erg strijdlustig”, legt Harrie Smolders uit, “en nu we elkaar zo goed kennen, is hij sneller in de barrage en snapt hij het spelletje beter.” Cas werd door de Copernicus Stables van Audrey Coulter gekocht bij Cameron Hanley die het jonge talent onder het zadel had. Achttien maanden geleden kwam de negenjarige zoon van Indoctro in handen van Harrie Smolders toen Coulter stopte met rijden. Ook kwamen haar paarden Corrada en Capital Colnardo in de stallen van Smolders.

Top zes

De top zes van de barrage bleef foutloos. Samantha Mcintosh pakte de vierde plaats met Check In 2 (v. Cordalme Z). Ze werd gevolgd door Paolo Adamo Zuvadelli met Chaccieny (v. Chacco-Blue) en Laura Kraut met Zeremonie (v. Cero I).

Klik hier voor de uitslag.

Bron www.piazzadisiena.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook