Ga naar hoofdinhoud

Harrie Wiering wint Grote Prijs Jumping Lichtenvoorde

Harrie Wiering en Hemmelhorst Wold Wide
Harrie Wiering hier met World Wide. Foto: De Paardenkrant
Onder het toeziend oog van een paar honderd toeschouwers won Harrie Wiering zaterdagavond de 1.40m Grote Prijs van Jumping Lichtenvoorde. Hij had Swanenberg IJzer Groep World Wide (v. Corland) gezadeld en had zich van tevoren alles behalve rijk gerekend. De bruine merrie die bekend staat om haar aparte karakter was de laatste tijd iets minder in vorm, maar daar was niets van te zien in de barrage met twaalf deelnemers.


Parcoursbouwer Jos Brinkman zorgde voor een mooie selectie in het veld van 53 starts. In de barrage kwamen de eerste ruiters al met een foutje de ring uit en was het Harrie Wiering die liet zien hoe het moest. Zijn merrie World Wide, die eind mei nog tweede in de internationale Grote Prijs van Outdoor Wierden werd, liet zich fantastisch rond rijden in 32,37 seconden. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al bekeken. De enige die in de buurt kwam, al was het met 1,5 seconde verschil, was laatste starter Julian Kraaij met de KWPN-hengst Amadeus (v. Guidam).

Lisa Everts werd knap derde met Archem B (v. Sam R), die in een dipje kwam en zijn vertrouwen weer terug kreeg doordat Lisa hem weer helemaal terugbracht naar de klasse B springen en daarna weer opbouwde. De twee foutloze ritten zijn een mooie beloning voor haar geduld en inzicht. Fabienne Roelofsen reed Castello (v. Clearway) naar de vierde prijs, voor Zoï Snels met de KWPN-hengst Quality Time TN (v. Quantum) die eveneens dubbel foutloos sprong.

Harrie Wiering had van tevoren niet op een overwinning gerekend. “Wold Wide lijkt weer helemaal de oude te zijn. De laatste tijd gaf ze me een iets minder gevoel, ze moest er meer aan werken en vorige week in Mariënheem kreeg ik in de Grote Prijs van CSI Salland zelfs een stop op hindernis één. Ik zou hier eerst twee paarden starten, maar één viel af en toen heb ik me met World Wide nog naar voren laten plaatsten op de startlijst. Als ik een balk zou hebben, kon ik snel naar huis”, lacht Wiering die tegen 22.00 uur zijn prijs in ontvangst kon nemen.

Dat World Wide vooraf nog het ZZ heeft gesprongen en daarin vierde werd, was haar ook niet af te zien. “Fit is ze wel. Ik wilde in de barrage niet te gek doen, maar het liep allemaal zo mooi. Ik hoefde haar niet één keer terug te nemen om een passende afstand te krijgen. Echt mooi.”

De hengst Chacco Blue maakte veel reclame op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het ZZ werd gewonnen door Anne-Liza Makkinga met Cacharelle (v. Chacco Blue), terwijl Angelique Hoorn in het 1.40m alle ogen op haar vestigde met het achtjarig kwaliteitspaard Chaccoto (v. Chacco Blue) van Wassim Anzarouti. De beloftevol springende Chaccoto viel met een foutje buiten de barrage.

Bron Persbericht www.psclichtenvoorde.nl

Eén reactie op “Harrie Wiering wint Grote Prijs Jumping Lichtenvoorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.