Ga naar hoofdinhoud

Startlijst Blom Hengstencompetitie bekend

Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) met Willem Greve
Het KWPN heeft de startlijst van de eerste wedstrijd van de KWPN-hengstencompetitie op 22 november in Ermelo gepubliceerd. In totaal komen er 49 springhengsten in actie in de Blom Hengstencompetitie, waaronder de winnaar van de klasse L van afgelopen jaar Eldorado van de Zeshoek-zoon Grandorado TN. De najaarsverrichtingstopper heeft geduchte concurrentie van zijn leeftijdsgenoten en ook in de overige klassen belooft het een spannende strijd te worden.

Willem Greve zal het met Grandorado TN in zijn leeftijdsklasse opnemen tegen onder andere Unbreakable Z, de eerste goedgekeurde zoon de onlangs plotseling overleden Untouched. De grootmoeder van Untouched, Classic Touch won in 1992 met Ludger Beerbaum de gouden medaille op de Olympische Spelen in Barcelona. De moeder van Unbreakable Z, Cassou du Rona Z is bekend als de moeder van het Grand Prix paard Intertoy Z, die onder Olympisch kampioen Scott Brash internationaal op het hoogste niveau uitkwam.

Een andere bekende naam op de startlijst is die van Global Express. Met Lennard de Boer sprong de Orient Express-zoon afgelopen augustus naar de overwinning in de Isah Cup. En ook de verrichtingstopper van de G-jaargang Grand Slam VDL (Cardento) zal in actie komen in de springring in Ermelo.

Goed vertegenwoordigd

Met Mont Blanc C, Cornet’s Boy en Cohinoor VDL heeft Cornet Obolensky (v. Clinton) drie zonen in de competitie net als Numero Uno (v. Libero H), waarvan Famous Felix OMHG,  Hamilton Platinum en Highlander op de lijst staan. Eldorado van de Zeshoek, net als Cornet Obolensky een zoon van Clinton is zelfs vertegenwoordigd met vier zonen in deze hengstencompetitie, waarvan Grandorado TN er een is. De andere drie zijn Highway TN, Equador Z en Grodino.

Drie voorrondes

De hengsten starten in drie voorrondes; na Ermelo staat op 17 december Kronenberg en op 3 januari Zuidbroek op het programma. De finales worden zoals gebruikelijk verreden op de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch, die in 2017 wordt omgedoopt tot KWPN Stallion Show. De KWPN Stallion Show vindt plaats van woensdag 1 t/m zaterdag 4 februari 2017 in de Brabanthallen.

Klik hier voor de volledige lijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.