Ga naar hoofdinhoud

Het sprookje van Tryon: Simone Blum met DSP Alice aan de leiding

Simone Blum met DSP Alice Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De grote jongens van de Duitse springsport (Ahlmann, Deusser, Weishaupt) bedankten voor Tryon. Dus stuurde Otto Becker Marcus Ehning met twee jonge meiden en 24-jarige Maurice Tebbel naar de Wereldruiterspelen. Een van die jonge meiden, Simone Blum (29), gaat nu individueel aan de leiding met slechts 2,47 strafpunten. Met haar eigen DSP Alice (v. Askari), die in Tryon nog geen balk liet vallen.

Alice is niet alleen dat kleine meisje uit een kinderboek, Alice is ook de elfjarige Brandenburger vosmerrie die in Tryon dromen werkelijkheid laat worden voor Simone Blum. De Askari-dochter is geen onschuldig sprookjesboekmeisje, maar een vechtjas in het parcours. Ze wil erover, hoe dan ook. En dat lukt. In het jachtspringen op woensdag: foutloos. In het tweede parcours op donderdag: foutloos. Gisteren in de derde proef: weer foutloos.

Energie voor 10

Waar veel paarden in Tryon – met de zwoele hitte en de loodzware parcoursen die ze van Allan Wade voorgeschoteld krijgen – snel kracht verliezen, lijkt dat bij Alice niet het geval. De merrie die door Blum alleen met het kleinste spoortje kan worden gereden, oogt elke proef even fris. “Ik geloof niet dat bij haar het licht uit kan gaan”, zegt Blum.

Wereldtop

De merrie die vier jaar geleden door familie Blum werd aangeschaft heeft de Beierse amazone naar de Wereldtop gelanceerd. Dat ze prof zou worden stond lang niet altijd vast. Als twaalfjarige werd ze Beiers kampioen eventing, maar toen ze vlak voor het eindexamen van de middelbare school door de val van een paard met hersenbloedingen in het ziekenhuis terechtkwam, stond de paardensport lang op een laag pitje. Door Alice, waarmee Blum begon in het M in augustus 2014, gebeurde het dan toch.

Vechter

Aan het begin ging het lang niet altijd goed met Alice.  De vechtersmentaliteit keerde zich wel eens tegen Blum.  “Al heb ik het voordeel dat ik een vrouw ben, ze haat mannen namelijk.” Vreemden mogen niet in de buurt komen, Blums partner Hansi Goskowitz heeft het met veel suikerklontjes op een akkoordje gegooid met de merrie.

Niet te koop

Maar vreemden hóéven ook niet in de buurt te komen. De merrie is namelijk niet te koop en Blum de enige die er op gaat zitten. “Ik heb de beste sponsoren van de wereld: mijn ouders. Alice is niet te koop.”

Wandelend over 1,65m

Met het individuele klassement kan nog van alles gebeuren. Het dichts in de buurt van Blum en Alice staat Max Kühner met Chardonnay (v. Clarimo) met 2,97 strafpunten. De Holsteiner ruin wandelde gisteren over het zware 1,65m parcours. Daar zit dus ook zeker nog wat in de tank.

Individuele tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FAZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook