Ga naar hoofdinhoud

Ieren aan de leiding in historische landenwedstrijd

Conor Swail, hier met Grand Cru van de vijf Eiken Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl
140718251_ABFwebNa de eerste manche in de landenwedstrijd in het Duitse Mannheim gaan de Ieren aan de leiding. Een historische landenwedstrijd, want de 100ste op Duitse bodem. Alle Ierse ruiters bleven foutloos in de eerste manche, alleen Shane Sweetnam liet zich met Chaqui Z (v. Chacco Blue) op een tijdsfoutje betrappen.

Aanvankelijk zag het er in Mannheim goed uit voor de Belgen die openden met foutloze rondes voor Pieter Devos met Dylano (v. Cento Lano) en Judy-Ann Melchior met As Cold As Ice Z (v. Carthago). De acht strafpunten voor Jérôme Guéry en Papillon Z (v. Perhaps van Berkenbroeck) waren nog geen drama, maar toen ook Jos Lansink zich met Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve) op twee springfouten liet betrappen zakte het team van Dirk Demeersman weg in het klassement.

Nederland is na de eerste manche op achtervolgen aangewezen. Want van het kwartet Pals, Van de Pol, Van der Schans en Zoer wist niemand foutloos te blijven. Het beste resultaat kwam van Johnny Pals die met Vignet (v. Heartbreaker) de schade wist te beperken tot vier strafpunten. Van der Schans (Aquila SFN) en Zoer (Gigolo) lieten elk acht strafpunten optekenen, bij Henk van de Pol (Willink) kwam daar nog een strafpunt voor tijdsoverschrijding bij. Nederland sloot de eerste manche daardoor af op de laatste plaats met een totaal van 20 strafpunten. Duitsland knokte zich ondertussen naar rang twee met 4 strafpunten na nulrondes van Ludger Beerbaum (Chiara) en Christian Ahlmann (Taloubet Z). Belgie, Frankrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland volgen op een balkje afstand van de Duitsers.

Behalve de eer en het prijzengeld staat er in Mannheim overigens niet veel op het spel, want er zijn geen punten te verdienen in de Nations Cup Series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.