Ga naar hoofdinhoud

Jelmer Hoekstra wint finale CHIO Zuid-Holland Cup

Foto De Paardenkrant

Jelmer Hoekstra won met Vorieta de zevende editie van de Mazars CHIO Zuid-Holland Cup springen afgelopen zondag in Rotterdam. Hoekstra was de laatste deelnemer in de barrage van de finale en nam overduidelijke risico’s tijdens zijn rit.

Voordat Hoekstra zijn barragerit startte, reden Beau Vos met Quick K en Tim Jellema met Wiske al een foutloze barrage. Hoekstra stuurde zijn Indoctro-afstammeling met een tijd van 37,70 seconden bijna twee volle seconden sneller door het barrageparcours van parcoursbouwer Louis Konickx. Beau Vos eindigde als tweede, Tim Jellema mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

De Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup dressuur kwam met overmacht op naam van RV Oud-Beijerland. Voor de vijfde keer in het tienjarig bestaan van de competitie ging deze vereniging vrijwel onbedreigd naar de overwinning. Individueel was de hoogste score voor Sjanine van de Jagt met TC Cruise Control. Zij reed in de M1-rubriek naar een percentage van 76,44% en won daarmee in deze klasse. Het team bestond verder uit Roos van Schaik met TC Choclat, Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy en Jessica Buijing met W. Esther de Jeu.
Op de tweede plaats eindigde de Hoeve Westland Ruiters en de derde plaats was voor de Poeldijkse Ruitervereniging.

Individueel werd de M2-klasse gewonnen door Carola Haars met Allesa met een score van 65%. Stephanie Kok schreef de Z1 op haar naam door Tessa naar 66,27% te rijden. De Z2-titel ging naar Ellen Adegeest die met Berlin 63,63% scoorde. De ZZ-klasse was met 71,05% een prooi voor Jessica Buijing met W. Esther de Jeu.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/CHIO Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook