Ga naar hoofdinhoud

Jelmer Hoekstra zesde in GP Lons le Saunier

Constant van Paesschen domineerde de hoofdnummers van de driesterrenwedstrijd in het Franse Lons le Saunier, maar Jelmer Hoekstra veroverde een mooie plek in de barrage van de Grote Prijs en werd uiteindelijk zesde met Be Gentle

De Belg Van Paesschen heeft de twaalfjarige zwarte merrie Diamanthina van ’t Ruytershof al enige tijd onder het zadel en kreeg dit weekend loon naar werken. Op zaterdagavond boekte het duo hun eerste internationale overwinning van dit jaar in het 1,50 m en gisteren werd de winst in de Grote Prijs aan hun erelijst toegevoegd. Van de zes starters in de barrage bleven drie combinaties foutloos.  Van Paesschen kwam als enige ruiter onder de 40 seconden over de streep en mocht de hoofdprijs van 10.000 euro in ontvangst nemen.

De Zweedse Petronella Andersson bleef ook foutloos maar had 40,21 seconden nodig voor haar rit met de Chin Chin nazaat Uchin Imperio Egipcio. Niall Talbot uit Ierland wist met Nicos de la Cense in 42,01 de derde plaats te bereiken.

Erwan Auffret met Qlassik Saint Clair en Thomas Leveque in het zadel van Burggraaf-zoon Radja de Rochetaillee redden de Franse eer door beslag te leggen op de vierde en vijfde stek.

De aan Stal Thijssen verbonden Jelmer Hoekstra, lid van het Rabobank talententeam, noteerde drie springfouten in de barrage met de Tocallux-merrie Be Gentle en moest genoegen nemen met de zesde prijs.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs van Lons le Saunier

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook