Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam zegeviert in Opglabbeek

Jeroen Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zojuist behaalde Jeroen Dubbeldam een mooie zege in de Ranking-proef op CSI Opglabbeek. Dubbeldam wist alle balken hoog te houden in de tijd van 38,68 seconden met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano). Willem Greve wist zich ook in de top tien te rijden van de omvangrijke rubriek.

Maar liefst 99 combinaties verschenen aan de start in de 1,45 meter rubriek op twee sterrenniveau. Dubbeldam zette het beste resultaat neer met de twaalfjarige merrie van fokker Peter van Loon en mede-eigenaar Stal Roelofsen.

Onder de veertig

Alleen Jeroen Dubbeldam en Taylor Alexander wisten foutloos te blijven in een tijd onder de veertig seconden. Taylor Alexander finishte 0,3 seconden langzamer dan Dubbeldam. Hij zadelde de dertienjarige hengst Ryanair de Riverland, die bij het Selle Français is goed gekeurd.

De top drie werd compleet gemaakt door Pascale Haep met de BWP-merrie Iris van den Bisschop (v. Kannan). Dit duo had 40,61 seconden nodig om te foutloos het parcours af te leggen.

Snelste / langzaamste tijd

Alleen Henrik von Eckermann slaagde er in om Dubbeldams tijd te verbeteren, maar kreeg toch een springfout met Belcanto Z (v. Berlin). Het duo noteerde de snelste tijd van precies 37 seconden. Dit leverde de Zweedse ruiter de tiende prijs op.

Daarentegen besloot Willem Greve eieren voor zijn geld te kiezen met Zypria S (v. Canturo). Hij deed het rustig aan, maar finishte wel foutloos in 48,70 seconden. Hierdoor mocht Greve voor Von Eckermann plaats nemen in de prijsuitreiking.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook