Ga naar hoofdinhoud

Jerome Guery ontneemt Sander Geerink de zege in Maastricht

Jérôme Guery met Papillon Z. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De Audi Prijs was gisteravonde de hoofdrubriek op jumping Indoor Maastricht. Negen combinaties voerden strijd in de barrage van deze 1.50m rubriek, waarin de Belg Jerome Guery aan het langste eind trok. Met Papillon Z versloeg hij uiteindelijk Sander Geerink en Robinson die lang de leiding in handen had.

Eerste in de barrage was Sander Geerink voor Nederland met de elfjarige KWPN ruin Robinson (v. Rubert R) en die reed een mooie snelle ronde in een tijd van 36,46 seconden. De volgende zes combinaties slaagden er niet in om zijn tijd te verbeteren totdat Jerome Guery als één na laatste de piste in kwam met de veertienjarige Zangersheide hengst Papillon Z (v. Perhaps). Hij gooide er nog een extra versnelling in en stopte de klok op 35,14 seconden en nam daarmee de leiding over.

Als derde eindigde de Belg Pieter Clemens met Loiza (v. Lord Pezi) in 37,29 seconden. De vierde foutloze rit in de barrage kwam op naam van de Tsjechische Anna Kellnerova. Zij reed de KWPN’er Classic (v. Armitage) in 37,35 seconden over de finish.

Pieter Devos nam met de Baloubet du Rouet-zoon Haloubet Hitchcock de nodige risico’s om de winst te grijpen. Het paar klokte de tweede tijd (35,17) maar het ging ten koste van een balk. Als snelste vierfouter viel hem de vijfde plaats ten deel.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/JIM

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook