Ga naar hoofdinhoud

Jessica Mendoza onverslaanbaar in GP Asten, Joy Lammers derde

Archiefbeeld Jessica Mendoza. Foto: Wendy Scholten

In de afsluitende proef van het CSI Asten over 1.45m wist Jessica Mendoza als enige foutloos te blijven en bewees daarmee dat ze in absolute topvorm verkeert. De tweede plaats ging eveneens naar een Brit, James Billington. Joy Lammers maakte de top drie compleet en gaf zo een Nederlands tintje aan deze Grand Prix.

Vier dagen lang was het Brabantse Asten het decor voor topsport en gezelligheid, eigenschappen waar deze provincie om bekend staat. Jessica Mendoza kan deze overwinning toevoegen aan een van vele in deze regio. De 18-jarige student die sinds kort haar intrek heeft genomen in de stallen van Van der Vleuten is bezig aan een ware zegetocht. Twee weken geleden schotelde de amazone het publiek al een overwinning in de Derby van Eindhoven voor, waarna ze de volgende dag tweede werd in de Grand Prix. Dat laatste deed ze met Spirit T (v. Tornado), hetzelfde paard dat haar vandaag  in 38.18 seconden de overwinning bracht.

James Billington en Carrera VDL (v. Cardento) moesten met twee strafpunten in een tijd van 46.23 genoegen nemen met de tweede plaats. Joy Lammers noteerde een stuk snellere tijd met Winny (v. Quasimodo Z). In 38.68 seconden kreeg ze helaas een balk en werd zo derde.

Overige Nederlanders die de top tien van deze rubriek wisten te behalen waren Leon Thijssen met Quintera (v. Kannan) op zeven en Mathijs van Asten met Undicci (v. Camiell Flamingo Z) op de negende plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook