Ga naar hoofdinhoud

Kevin Jochems en Frank Schuttert vierde en vijfde in Derby La Baule

Kevin Jochems, hier met Zanzibar. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Kevin Jochems met Evita (v. Canturano) en Frank Schuttert op La Fille Rouge (v. Couleur Rubin) liepen beiden tegen een pechfout aan in de Derby van La Baule vanmorgen. Daarmee werden de Nederlanders vierde en vijfde. De overwinning ging naar Rene Lopez op de KWPN gefokte Destiny's Child. De Colombiaan was met tienjarige dochter van Sandro Boy de enige foutloze.

Ook in La Baule wordt traditioneel de Derby verreden. Twintig combinaties hadden zich hiervoor aangemeld. Alleen de Colombiaan Rene Lopez wist het parcours foutloos af te leggen met de tienjarige Destiny’s Child. Het was de eerste overwinning voor de merrie van Sandro Boy sinds begin vorig jaar.

Pech voor Jochems en Schuttert

Zowel Kevin Jochems als Frank Schuttert liepen een echte pechfout op. Jochems kreeg de fout met Evita op de insprong van de driesprong en La Fille Rouge tikte de lage balk op een wal uit de lepels waardoor ook Schuttert op vier strafpunten kwam.

Boisset en Guerdat iets sneller

Op de tweede plaats eindigde Harold Boisset die een snelle ronde sprong op Vakhenaton (v. Ogrion des Champs) maar ook een balk opliep. Net als de nummer drie Steve Guerdat die met Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly) ruim een seconde was dan Kevin Jochems.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook