Ga naar hoofdinhoud

KWPN’ers vooraan in GP van Lons le Saunier en Bolesworth

Er zaten vandaag geen top klasseringen bij voor de Nederlandse afgevaardigden in de drie sterren Grand Prix's  van Lons le Saunier en Bolesworth. Maar er zaten wel Hollandse successen bij. Beide proeven werden gewonnen door KWPN’ers  gereden door thuisruiters.

In Lons le Saunier in Frankrijk ging de overwinning naar de Fransman Yohann Mignet. Hij zadelde de merrie Wonder Lady (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en klokte een tijd van 46.55 in de barrage. In de proef over 1.60m, waarin 40.000 euro te verdelen viel, liet hij twee Belgische combinaties achter zich. Respectievelijk Maxime Hermegnies met de Westfaals gefokte Cancun 14 en Gaetan Decroix met Colman-nakomeling Colmar.

De enige Nederlandse combinatie was Doron Kuijpers met Zinius (v. Nabab de Reve). Zij kregen in het basisparcours acht strafpunten en plaatsen zich daarmee als vierentwintigste.

In Bolesworth was het Engelsman William Whitaker die de concurrentie het nakijken gaf. Hij deed dit met Concorde-nazaat Upperclass in 52.55 seconden in de tweede manche van het parcours. De gehele top vijf was reden voor een Brits feestje, deze werd gecompleteerd door Nick Skelton, Robert Bevis, Yasmin Pinchen en Timothy Page.

De beste Nederlandse combinatie was Michel Hendrix met Eder van den Blauwaert (v. Kashmir van t Schuttershof). Door een balk in de eerste manche werden zij twintigste.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook