Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Grand Prix-paard voor Philippe Le Jeune

Voormalig wereldkampioen Philippe Le Jeune heeft er een nieuw Grand Prix-paard bij. De Belgische ruiter zal voortaan in het zadel zitten van de vijftienjarige Nice De Prissey. Le Jeune nam de teugels van de goedgekeurde SF-hengst over van de Amerikaanse Brianne Goutal en zal volgende week voor het eerst met zijn nieuwe aanwinst in de springring verschijnen op Jumping Hasselt.

Onder Goutal won de zoon van Rosire al verschillende Grote Prijzen, zoals in Lons le Saunier, Moorsele en Megeve. Drie jaar geleden was het duo ook de beste in de Wereldbeker wedstrijd van North Salem.

Nice de Prissey heeft één SF-goedgekeurde zoon, Unic de Prissey, die met de Fransman Guillaume Batillat internationaal springt op 1.40m-niveau. Uit de moeder van van Nice de Prissy kwam ook de, eveneens bij het Selle Francais, goedgekeurde Ideal de Prissey. Deze zoon van Le Tot de Semilly sprong net als Nice de Prissey internationaal op het hoogste niveau.

Nice De Prissey

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook