Ga naar hoofdinhoud

Loewie Joppen beste Nederlander bij de zesjarigen

Lenard de Boer. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Bij de zesjarigen ging de zege in de tweede ronde vol overtuiging naar de Ier Michael Pender. Hij wist een voorsprong van een seconde te pakken op de nummer twee Cassandre Malherbe. Het beste Nederlandse resultaat werd genoteerd door Loewie Joppen met Calvara Dl Z (v.Calvaro Z). Van de 94 combinaties foutloze combinaties waren er dertien Nederlandse ruiters en amazones.

Pender was razendsnel en finishte in 57,25 seconden met MHS High Hopes (v. Quidam Junior). Cassandre Malherbe had ruim een seconde meer nodig met Fee van het Cauterhof (v. Bamako de Muze).

Beste Nederlander

Loewie Joppen reed zijn merrie Calvara Dl Z naar de achtste plaats in deze tweede kwalificatie. Dit was voldoende om de beste Nederlandse combinatie te worden.

Revanche

Lennard de Boer nam vandaag in de tweede kwalificatie revanche met Global Express VDL (v. Orient Express HDC). Hij werd gisteren nog 225ste, maar vandaag steeg hij met de hengst naar een tiende plaats. Ook met Guppie VDL bleef De Boer knap foutloos. Met de zoon van Arezzo VDL heeft hij nu twee nul-rondes achter zijn naam staan.

Hart bij de eventing

Eventingamazone Renske Kroeze doet het zeker niet onverdienstelijk tussen alle springruiters. Zij werd vandaag met Berdien (v. Bustique) knap 24e. Aan Dirk Willem Rosie legde de amazone gisteren al uit wat een eventing-amazone doet op een Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook